Referencje

  • Pan Eugeniusz Gęsicki, Prezes, W.S.H.U. Czernikowo

    Pan Eugeniusz Gęsicki, Prezes, W.S.H.U. Czernikowo

    "W firmie CRISPAN zakupiliśmy linie do produkcji cukierniczej wraz z technologią, składającą się z pieca konwekcyjnego 10. blachowego EUROFOURS, ubijaczki, maszyny do produkcji kruchych ciastek. Do zakupu skłoniły mnie doskonałe referencje na piec oraz trzy letnia jego gwarancja, a także kompleksowa i profesjonalna obsługa firmy CRISPAN. Ponadto zakupiliśmy również miesiarkę spiralną, z której również jesteśmy bardzo zadowoleni, szczególnie z doskonałego misienia oraz jej cichej pracy."

  • Pan Piotr Goworek, Główny Technolog, Lesaffre Bio Corporation w Warszawie

    Pan Piotr Goworek, Główny Technolog, Lesaffre Bio Corporation w Warszawie

    "Od siedmiu lat użytkujemy piec konwekcyjny 10. blachowy, z którego jesteśmy bardzo zadowoleni. Przez cały ten czas nie uległ ani jednej awarii. Mamy również drugi piec 4. blachowy oraz komorę fermentacji kontrolowanej EUROFOURS. Użytkujemy je ponieważ jakość wypieku na tych piecach jest na najwyższym poziomie."

  • Pan Włodzimierz Czubak, właściciel, Piekarnia Czubak w Łomiankach k/Warszawy

    Pan Włodzimierz Czubak, właściciel, Piekarnia Czubak w Łomiankach k/Warszawy

    "Jestem użytkownikiem pieca rurowego EUROFOURS od jesieni 2004r. Mając 30-letnie doświadczenie uważam, że jest on najlepiej dostosowany do potrzeb tradycyjnego polskiego pieczywa. Duży wpływ na moją decyzję miały również zapewnienia CRISPAN-u o możliwości redukcji kosztów eksploatacji o 30-40% co w praktyce potwierdziło się w stopniu nawet wyższym."

  • Pan Krzysztof Grzeszczyk, właściciel, Piekarnia Grzeszczyk w Raciborzu

    Pan Krzysztof Grzeszczyk, właściciel, Piekarnia Grzeszczyk w Raciborzu

    "Na zakup pieca rurowego EUROFOURS zdecydowałem się już w 2004 r. Rozważałem zakup tańszego pieca, ale ostatecznie, po wizycie u P. Gorgonia i po analizie kosztów eksploatacji pieca, zaryzykowałem i kupiłem ten piec. Uważam tę decyzję za niezwykle trafną ponieważ piec ten spełnia wszystkie moje oczekiwania tzn. równo piecze, pary jest w bród i co najważniejsze ma mały apetyt na olej opałowy. Ponieważ wraz z piecem chciałem kupić komorę fermentacyjną zdecydowałem się na zakup komory EUROFOURS ponieważ posiada ona bardzo nowoczesne rozwiązania systemu wytwarzania i rozprowadzania pary, doskonałą izolację z pianki poliuretanowej oraz jest to urządzenie całkowicie niezależne."

  • Pan Andrzej Gorgoń, właściciel, Piekarnia Gorgoń w Siemoni k/Katowic

    Pan Andrzej Gorgoń, właściciel, Piekarnia Gorgoń w Siemoni k/Katowic

    "Priorytetem w koncepcji rozwoju mojej piekarni, działającej od 1991 r., zawsze była i jest jakość produkcji. Opieram ją na własnej, wypracowanej przez lata, ciągle rozwijanej i doskonalonej technologii. Ten właśnie cel sprawił, że już w 2001r. - jako pierwszy w Polsce - wdrożyłem w mojej piekarni system HACCP. Pod kątem realizacji wyznaczonego przeze mnie kryterium jakości analizuję i podejmuję każdą decyzję inwestycyjną. Chcę przez to powiedzieć, że wybór pieca wsadowego rurowego na ramie metalowej EUROFOURS nie był dziełem przypadku. Po raz pierwszy zobaczyłem ten piec targach Polagra, na stoisku firmy CRISPAN POLSKA, z której kierownictwem łączy mnie wieloletnia, dobra współpraca. Zdecydowałem się wówczas na zakup tego pieca, który jest już siódmym z kolei zainstalowanym przez nich w mojej piekarni. Muszę podkreślić, że podstawą tej współpracy jest nie tylko zakup urządzeń, ale również profesjonalny, szybki i odpowiedzialny serwis techniczny. W czasie użytkowania wyżej wspomnianego pieca potwierdziły się także informacje o obniżeniu kosztów produkcji dzięki bardzo niskiemu zużyciu energii. Istotnym - choć nie najważniejszym z mojego punktu widzenia elementem, który skłonił mnie do zakupu pieca EUROFOURS była też umiarkowana cena. Zdaję sobie sprawę, że dobre urządzenie, gwarantujące wysoką jakość wyrobów, musi mieć swoją cenę. Jednak i w tym zakresie oferta firmy CRISPAN okazała się konkurencyjna w stosunku do oferty innych firm. Dziś mogę powiedzieć, że dzięki piecowi EUROFOURS zrealizowałem 2 cele w jednym: zapewniłem sobie wysoką, wyrównaną jakość własnych wyrobów piekarniczych przy niskich kosztach ich wytworzenia."

  • Pan Mariusz Sitarz, właściciel, Piekarnia Warszawska w Polanicy Zdroju

    Pan Mariusz Sitarz, właściciel, Piekarnia Warszawska w Polanicy Zdroju

    "Na zakup pieca konwekcyjnego EUROFOURS zdecydowałem się po przeprowadzeniu analizy ofert i informacji na temat tego rodzaju pieców dostępnych na rynku oraz po wizytach na targach Polagra i Europain. Podczas towarzyszących targom zawodów o randze mistrzowskiej, procesy fermentacji i wypieku odbywały się m.in. na zestawach EUROFOURS. Wśród wielu tego rodzaju urządzeń wyróżniają się solidnością konstrukcji, jakością użytych materiałów i starannym wykonaniem potwierdzonym certyfikatem ISO 9001. Zastosowane rozwiązania pozwalają uzyskać wyroby najwyższej jakości. Klient może dokonywać wyboru spośród wielu modeli oraz wyposażenia dodatkowego. Ja zdecydowałem się na piec 5. blachowy 600 x 400 zasilany gazem. Z pewnością są na rynku tańsze piece konwekcyjne, jednak dla klienta ceniącego sobie jakość wyrobów, komfort użytkowania i niezawodność sprzętu - nie ma rozsądnej alternatywy. Poza tym EUROFOURS udziela 3-letniej gwarancji na części do pieców."

  • Pan Grzegorz Wawer, właściciel, Piekarnia Wawer w Warszawie

    Pan Grzegorz Wawer, właściciel, Piekarnia Wawer w Warszawie

    "Piec obrotowy EUROFOURS kupiłem w firmie CRISPAN w 2005 roku. Jestem zadowolony z pracy pieca i jakości otrzymywanego produktu. Dzięki programowalnemu sterowaniu wypiek odbywa się automatycznie, co eliminuje ewentualne błędy obsługi."

  • Pan Jan Czachowicz, właściciel, Piekarnia-Cukiernia Cymes w Pruszczu Gdańskim

    Pan Jan Czachowicz, właściciel, Piekarnia-Cukiernia Cymes w Pruszczu Gdańskim

    "Jestem użytkownikiem zintegrowanego zespołu EUROFOURS składającego się z komory szokowego mrożenia (-40st.C) oraz komory konserwacji (-20st.C) od Polagry w 2005r. Pomimo początkowych problemów, zespół od dłuższego czasu pracuje bezawaryjnie i spełnia moje oczekiwania."

  • Pan Michał Jedynak, Sales Manager, Delifrance Polska Sp. z o.o.

    Pan Michał Jedynak, Sales Manager, Delifrance Polska Sp. z o.o.

    "Delifrance S.A. światowy lider produkcji mrożonego pieczywa od wielu lat współpracuje z firma EUROFOURS na całym świecie. Od niedawna obecna w Polsce filia Delifrance Polska dysponuje piecem konwekcyjnym EUROFOURS model 2PO2T03 - 2B. Najwyższej jakości produkty Delifrance wymagają odpowiedniego potraktowania również przed podaniem i dlatego tez do wypieku swoich produktów Delifrance poleca piece EUROFOURS."

  • Pan Wacław Tyszkiewicz, Prezes, Spółdzielnia Bochen w Gdyni

    Pan Wacław Tyszkiewicz, Prezes, Spółdzielnia Bochen w Gdyni

    "Z firmą CRISPAN współpracujemy od wielu lat  zarówno w dziedzinie sprzętu jak i serwisu . Ostatnimi urządzeniami jakie zakupiliśmy w CRISPANIE były trzy piece wsadowo-rurowe EUROFOURS ANGOULVANT. Piece pracują doskonale, wypiek jest równomierny, dają również bardzo dużo dobrej jakości pary, co w polskich warunkach jest bardzo istotne."