Piec konwekcyjno-parowy

Dobrej jakości piec konwekcyjno-parowy to obecnie podstawa każdej działalności, niezależnie od tego, czy jest to restauracja, bar, czy niewielka kawiarnia. Piec konwekcyjno-parowy pozwala na szybkie przygotowanie kilku potraw w tym samym czasie. Niezwykle funkcjonalne i trwałe piece konwekcyjno-parowe to podstawa każdej działalności związanej z piekarnictwem. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą pieców konwekcyjno-parowych Crispan Polska. Ich wykorzystanie gwarantuje szybkie przygotowanie różnych potraw, dzięki czemu skraca się czas produkcji w porównani z innymi rozwiązaniami obróbki termicznej.

Piec konwekcyjno-parowy Crispan

Najwyższej jakości piec konwekcyjno-parowy dzięki wentylatorom przetłacza gorące powietrze przez komorę. Powoduje to równomierną obróbkę termiczną produktu bez obawy o utratę walorów zapachowych czy smakowych. Dodatkowo do komory z powietrzem dodaje się parę wodną, dzięki czemu obróbka w piecach konwekcyjno-parowych jest szybsza. Piece konwekcyjno-parowy to prawdziwie niezbędne urządzenia w każdej piekarni i cukierni.