Komora fermentacji - komory fermentacyjne

W celu zapewnienia odpowiednich warunków dla rozrostu ciasta wykorzystuje się komory fermentacyjne. Są to bardzo istotne elementy wyposażenia piekarni i procesu wypieku ciasta. W ofercie Crispan Polska znajdziesz komorę fermentacji kontrolowanej, która pozwala na zatrzymanie procesu fermentacji nawet do 72 godzin i wznowienie go w dowolnym czasie. Bardzo proste sterowanie komorą fermentacji dzięki wbudowanemu panelowi sterowania FPCHR programowany z higrostatem elektronicznym pozwala na intuicyjną obsługę. Komora fermentacyjna wykonana jest prawie w całości z inoxu, dając gwarancję wieloletniej jakości i trwałości.

Komora fermentacji kontrolowanej – doskonałe rozwiązanie w produkcji

Zastosowanie komory fermentacji kontrolowanej pozwala na pełen nadzór nad linią produkcyjną dzięki możliwości wstrzymania procesu fermentacji nawet do 72 godzin. Proces ten można wznowić w dowolnym momencie. Innowacja ta pozwala na pełną kontrolę nad procesem produkcji, przez co w znaczący sposób wpływa na obniżenie kosztów produkcji.