Linia automatyczna 5-rzędowa do kajzerek

ściągnij plik pdf
Linia automatyczna 5-rzędowa do kajzerek

Charakterystyka ogólna:

1. Wagodzielarko-zaokrąglarka automatyczna:

  • Ilość rzędów: 5
  • Wymiary blach: 600 x 800 mm
  • Gramatura kęsów: min. 30-85g max. 50-115g
  • Wydajność: 4800 - 7500 szt./h
  • Wydajność zalecana: 6000 szt./h (20 uderzeń/min.)
  • Zbiornik ciasta 25kg, inox pokryty teflonem
  • Posypywacz mąki
  • Taśma wyjściowa: podnoszona
  • Obudowa: inox
  • Sterowanie: elektromechaniczne, manualne, przy użyciu kół i potencjometrów
  • Parametry regulowane: waga, wysokość formowania / zaokrąglania, nacisk zaokrąglania, szybkość formowania, czas formowania, ilość mąki dozowanej przez posypywacz mąki
  • Konstrukcja na kołach z możliwością blokady
  • Moc: 2,0 kW
  • Zasilanie: 400 V
  • Wymiary: 2010/2650 x 990/1425 x 1700 mm
  • Waga: 1100 kg

2. Komora wstępnej fermentacji ze stacją znakowania i modułem odkładania na blachy:

  • Funkcja: wypoczynek kęsów, znakowanie produktu, odkładanie na blachy
  • Produkt: kajzerka, bułka poznańska
  • Wydajność: 4800 - 7500 kęsów na godzinę
  • Maksymalna gramatura kęsów: 70g
  • Ilość kołysek: 120 x 5 kęsów / kołyskę
  • Wydajność:
  1. 4800 sztuk/h (16 uderzeń / min. )przy fermentacji 7,5 minuty
  2. 6000 sztuk/h (20 uderzeń / min.) przy fermentacji 6,0 minuty
  3. 7500 sztuk/h (25 uderzeń / min.) przy fermentacji 4,8 minuty
  • Stacja znakowania: stemple dle dwóch produktów (kajzerka + poznańska)
  • Usuwanie bakterii za pomocą lampy UV
  • Suszenie za pomocą wentylatorów
  • Moduł automatycznego odkładania produktu na blachy 600 x 800 mm z możliwością wyboru strony odkładania
  • Obudowa: inox
  • Konstrukcja na kołach z możliwością blokady
  • Sterowanie: panel programowany PLC Siemens Simatic S7 z ekranem dotykowym
  • Parametry programowane: rodzaj produktu, prędkość, ilość uderzeń
  • Moc: 3,2 kW
  • Zasilanie: 400 V
  • Wymiary:

Opcje:

Wagodzielarka:

  • panel sterowania z kolorowym ekranem dotykowym
  • zbiornik ciasta z podajnikiem
  • zabezpieczenie wszystkich drzwi przez wyłączniki krańcowe

Komora wstępnej fermentacji:

  • bypass przesyłu produktów zaokrąglonych do modułu odkładania na blachy z pominięciem wstępnej fermentacji i znakowania
  • komplet stempli (5 sztuk) do znakowania innych produktów np. gwiazda, tartaruga, rosetta, etc.
wróć do listy produktów